Çerez Politikası

Veri sorumlusu olan Şirketler’e ait internet sitesine girildiğinde, şirket tarafından iletilen elektronik postalara veya reklamlara erişim esnasında, bilgisayara veya diğer cihazlara birtakım verilerin kaydedilmesi ve toplanmasını sağlayan veri dosyaları yerleştirilebilir.

Bilgisayar ve diğer cihazlara yerleştirilen bu veri dosyaları, cookies, çerez, flash, pixel tag vb. olabileceği gibi, veri depolama amaçlı diğer teknolojiler de olabilir.

İşbu politikada şirketler tarafından kullanılabilecek çerez ve benzeri teknolojileri ifade etmek üzere “çerez” ifadesi kullanılmaktadır. Çerezler aracılığıyla kişisel veri toplanabilir.

Bu şekilde elde edilen veriler, ancak kişisel veri olması halinde işbu politika ve kanun kapsamında değerlendirilecektir.

  1. Çerez Türleri
Zorunlu Çerezler Web sitemizin doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin, kimlik doğrulama, mevcut oturumunuz ile ilgili bilgilerin kaybolmaması gibi amaçlarla zorunlu çerezler kullanılmaktadır. Bu çerezler güvenlik ve doğrulama gibi amaçlar için kullanılmakta olup, herhangi bir pazarlama amacı doğrultusunda kullanılmaz.
İşlevsellik İçin Gerekli Olan Çerezler Web sitemizi ziyaret eden kullanıcıların tercihlerini hatırlamasına olanak sağlayan çerezlerdir. Örneğin ziyaretçinin dil tercihi veya metin font boyu seçiminin hatırlanmasını sağlar. Bu tür çerezlerin kullanımına izin verilmemesi size özel bir özelliğin kullanılmamasına neden olabilir ve tercihlerinizi hatırlamasını engeller.
Performans ve Analiz İçin Gerekli Olan Çerezler Web sitemizin geliştirilmesine yardımcı olan çerezlerdir. Bu tür çerezler, ziyaretçilerin site kullanımları hakkında bilgiler toplar, sitenin gerektiği gibi çalışıp çalışmadığının denetiminde ve alınan hataların tespitinde kullanılır.
Hedefleme ve Reklam Çerezleri Bu çerezler web sitemizde veya sitemiz haricindeki mecralarda ürün ve hizmet tanıtımını yapmak, iş birliği yaptığımız ortaklarımızla birlikte size ilgili ve kişiselleştirilmiş reklamlar göstermek, reklam kampanyalarının etkinliğini ölçmek için kullanılır.
Oturum Çerezleri İnternet tarayıcısının kapatılması üzerine bilgisayardan/cihazdan silinen çerezleri ifade etmektedir.
Kalıcı Çerezler Belirlenen bir süre boyunca bilgisayarda/cihazda kalan çerezlerdir.
  1. Çerezlerin Kullanım Nedenleri

Şirketler, çerezleri aşağıdaki amaçlarla kullanmaktadır.

  1. İleti ve hizmetlerinin idaresi ve güvenliği için
  2. İnternet sitesi, vb. elektronik hizmetlerinin kullanımını kolaylaştırmak ve bunları kullanıcılara uygun hale getirmek amacıyla çerez kullanılabilir.
  3. İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak için kullanılabilir.
  4. Kullanıcılara yönelik reklam vb. iletmek amacı ile kullanılabilir.
  5. En yakın şirket şubesinin yerini size bildirmek için kullanılabilir.
  6. İnternet sitemizin ve sizin hukuki güvenliğini sağlamak için kullanılabilir.
  7. Çerezleri Reddetme ve Silme

Tarayıcıların birçoğu çerez kullanımına izin vermektedir. Kullanıcılar kullandıkları tarayıcıya göre farklı olmakla beraber istedikleri takdirde ayarlarını düzenleyerek çerezleri reddedebilir ve silebilir.

Çerezlerin silinerek veya reddederek pasif hale getirilmesi halinde internet sitemiz ve hizmetlerinin bazı özelliklerinden yararlanılamaz.

Çerezlerden bazılarını veya hepsini silmeksizin veya reddetmeksizin web sitemizi kullanmakla silmediğiniz veya reddetmediğiniz bu çerezleri cihazınıza yerleştirebileceğimizi kabul etmektesiniz.

“Kabul et” butonuna tıklayarak çerez kullanımınızı kabul edersiniz.

  1. Çerezleri Nasıl Kontrol Edebilirsiniz?

Bilgisayarınızda halihazırda bulunan çerezleri silebilir ve internet gezgininize çerez kaydedilmesini/yerleştirilmesini engelleyebilirsiniz.

İnternet tarayıcıları çerezleri otomatik olarak kabul edecek şekilde ön tanımlıdır. Çerezleri yönetmek tarayıcıdan tarayıcıya farklılık gösterdiğinden ayrıntılı bilgi almak için tarayıcının veya uygulamanın yardım menüsüne bakabilirsiniz.

Örnek olarak,

“Google Chrome -> Ayarlar -> Gelişmiş -> Gizlilik ve Güvenlik -> Site Ayarları -> Çerezler ve Site Verileri -> Sitelerin çerez verilerini kaydetmelerine ve okumalarına izin ver” seçeneği ile yönetebilirsiniz.

“Internet Explorer -> Ayarlar -> İnternet Seçenekleri -> Gizlilik -> Gelişmiş ayarlar” menüsünden yönetebilirsiniz.

Çoğu Internet gezgini aşağıdakileri yapmanıza olanak tanır:

  • Kaydedilmiş çerezleri görüntüleme ve dilediklerinizi silme
  • Üçüncü taraf çerezleri engelleme
  • Belli sitelerden çerezleri engelleme
  • Tüm çerezleri engelleme
  • Internet gezginini kapattığınızda tüm çerezleri silme

Çerezleri silmeyi tercih ederseniz ilgili web sitesindeki tercihleriniz silinecektir. Ayrıca, çerezleri tamamen engellemeyi tercih ederseniz Şirkete ait web siteleri dahil olmak üzere birçok web sitesi ve dijital platform düzgün çalışmayabilir.

Mobil Cihazınızda Çerezleri Kontrol etmek için ;

Apple Cihazlarda;

“Ayarlar -> Safari -> Geçmişi ve Web Sitesi Verilerini Sil” adımları ile tarama geçmişinizi ve çerezleri temizleyebilirsiniz..

Çerezleri silip geçmişinizi tutmak için “Ayarlar -> Safari -> İleri Düzey -> Web Sitesi Verileri -> Tüm Web Sitesi Verilerini Sil” adımlarını izleyebilirsiniz.

Siteleri ziyaret ederken geçmiş verilerinin tutulmasını istemiyorsanız;

“Safari -> Şirket simgesi -> Özel -> Bitti” adımlarını izleyerek özel dolaşımı aktif hale getirebilirsiniz.

“Ayarlar -> Safari -> Tüm Çerezleri Engelle” adımları ile çerezleri engelleyebilirsiniz. Ancak; çerezleri engellediğinizde bazı web siteleri ve özellikler düzgün çalışmayabilir.

Android Cihazlarda;

“Chrome uygulaması -> Ayarlar -> Gizlilik -> Tarama verilerini temizle -> Çerezler, medya lisansları ve site verileri -> Verileri Temizle” seçeneği ile çerezkerinizi temizleyebilirsiniz.

“Chrome Uygulaması -> Ayarlar -> Site Ayarları -> Çerezler” seçeneği ile çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsin.

  1. KVKK m.11 Uyarınca Haklarınız

6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi uyarınca,

  • kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • 6698 sayılı Kanun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • işlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

Söz konusu haklarınıza ilişkin taleplerinizi aşağıda düzenlenen yöntemlerle ilgili Şirketler’e iletmeniz durumunda Şirketler’in niteliğine göre talebi en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır.

 

Ancak, işlemin ayrıca bir maliyet doğurması halinde, Şirketler tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Bu kapsamda 6698 sayılı Kanun’un 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi, yazılı olarak veya Kişisel Verileri Koruma Kurulu’nun ileride belirleyeceği diğer yöntemlerle ilgili Şirketler’e iletebilirsiniz. Bu çerçevede ilgili Şirketler’e 6698 sayılı Kanun’un 11. maddesi kapsamında yapacağınız başvurularda yazılı olarak başvurunuzu ileteceğiniz kanallar ve usuller aşağıda açıklanmaktadır. Yukarıda belirtilen haklarınızı kullanmak için kaleme aldığınız ıslak imzalı dilekçenizi;

  • kimliğini tespit edici belgeler ile elden Şirketler’e teslim edebilir,
  • veya noter kanalıyla “Altıntepe Mah. İstasyon Yolu Sk. No: 3 İç Kapı No: 1 Maltepe/ İstanbul” adresine gönderebilir,
  • ya da Performans Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi için 25979-17229-20234 adresine; Polaris Lojistik Hizmetleri Ticaret Anonim Şirketi 25969-96252-28032 adresine güvenli elektronik imzalı olarak iletebilirsiniz.

Veri Sorumlusu: Performans Gümrük Müşavirliği Limited Şirketi